top of page

Bu haber bloğu
İstanbul Gelişim Üniversitesi
"Medya ve İletişim" öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ TİYATRODA

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Medya ve İletişim Bölümü aralarında akademik kadro ve öğrencilerin de bulunduğu geniş bir katılımla tiyatro oyununa gitti.

Şehitler Diyarı: ÇANAKKALE

Çanakkale denilince akla 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Truva Kenti gelir. Kentin iki önemli simgesi, Kale-i Sultaniye ve çanak zanaatı bu şehre ismini vermiştir ve zamanla buraya Çanakkale denmiştir.


GEZİLECEK YERLERİ


Çanakkale Şehitliği: Gelibolu Yarımadası’nın ucunda yer alan abideye adım attığınızda tüyleriniz diken diken olacaktır. Burada 60 bini aşkın Türk askerinin mezarı bulunduğu gibi, 250 binden fazla İngiliz, Fransız, Avustralyalı askerlerin de mezarları ve anıtları bulunmaktadır.

Ayrıca her yıl 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde savaşta kahramanca savaşan şehitlerimiz, Çanakkale Şehitliği’nde düzenlenen törenle anılır.


Truva Antik Kenti: M.Ö. 3000’li yıllarda yerleşimin yapıldığı düşünülen şehir, bugün Dünya Miras Listesi’nde yer alabilmiş ender yerlerden birisidir.


Aynalı Çarşı: Çanakkale Türküsü’nde adı geçen unutulmaz çarşı. Aradığınız pek çok ürünü burada bulabilirsiniz. Sabunlar, el işi örgüler, bakır işleri, hediyelik eşyalar… Buram buram tarih kokan bir yer.


Kilitbahir Kalesi: Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilmiş olan kalenin tarihimizde çok önemli bir yere sahip olmasının nedeni de Çanakkale savaşlarında çok önemli mevzi görevi görmesidir.


Çanakkale Arkeoloji Müzesi: Tarihi bu kadar zengin bir şehir olup da arkeoloji müzesine sahip olmamak olur muydu? Tabii ki hayır. Çanakkale'nin binlerce yıllık tarihini görmek ve öğrenmek açısından en önemli duraklardan bir tanesi. İçeride 30 bine yakın eser bulunmaktadır. 


ÇANAKKALE’DE NE YENİR?


Çanakkale Mutfağı’nın sevilen yemekleri deniz ürünlerinden yapılanlarıdır. Balık ezmesi, tuzlu sardalya, çiroz, midye dolma...Tatlı denildiğinde ise ilk akla gelen peynir helvasını tatmadan dönmeyin.

Editör: Sena Güventürk

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

bottom of page