top of page

Bu haber bloğu
İstanbul Gelişim Üniversitesi
"Medya ve İletişim" öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ TİYATRODA

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Medya ve İletişim Bölümü aralarında akademik kadro ve öğrencilerin de bulunduğu geniş bir katılımla tiyatro oyununa gitti.

İSTANBUL’DAKİ TARİHİ YERLER

YEREBATAN SARNICI / FATİH

Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı İstanbul’daki en büyük kapalı sarnıçtır. Ayasofya binasının batısındaki küçük binadan girilir. Sütun ormanı görünümündeki mekanın tavanı tuğla örülü, çapraz tonozludur. Zamanında civardaki bir bazilikadan dolayı bu isimle anılmıştır. Bizans döneminden günümüze ulaşan en eski ve görkemli yapılar arasında yer almaktadır.


HAYDARPAŞA GARI / KADIKÖY

Haydarpaşa Garı

Haydarpaşa Garı, 1908'de İstanbul - Bağdat demiryolu hattının başlangıç istasyonu olarak inşa edilen tren garıdır. İki Alman mimarın yaptığı Haydarpaşa, neo-klasik bir yapı olarak adlandırılmaktadır.


KAPALI ÇARŞI / FATİH

Kapalı Çarşı

Dünya’daki ilk alışveriş merkezlerinden biridir. Beyazıt Camii ve Nuru Osmaniye Camii arasında bulunan çarşının ilk bölümü Fatih Sultan Mehmed tarafından 1460’da yaptırıldı. El yapımı ürünlerden, kıyafetlere kadar geniş bir ürün çeşitliliğine sahip olan çarşı, bugün hala dünyanın en fazla ziyaret edilen yerlerinden.


DOLMABAHÇE SARAYI / BEŞİKTAŞ

Dolmabahçe Sarayı

Boğaz’ın en göz alıcı yapılarından biri olan Dolmabahçe Sarayı, Osmanlı’dan kalma yapılardandır. Sultan Abdülmecid tarafından 1839 yılında Balyan Ailesi’ne yaptırılan saray, birbirinden güzel süslemeleri, benzersiz tabloları ve nadide eserleriyle göz alıyor. 1984 yılından beri müze-saray olarak kullanılmaktadır.


ANADOLU HİSARI / BEYKOZ

Anadolu Hisarı

1395 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından inşa edilmiştir. Anadolu Hisarı, Göksu Deresi’nin İstanbul Boğazı’na döküldüğü yerdedir. Boğazın en dar noktası olan 660 metre mesafedeki bölgesine inşa edilmiştir.


TOPKAPI SARAYI / FATİH

Topkapı Sarayı

Osmanlı’dan kalma en önemli yapılardan biridir. Osmanlı’da 400 yıl boyunca idari merkez olarak kullanılan saray, 1478’de Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırıldı. Bir zamanlar içinde 4000’e yakın insan yaşamıştır. 


HİDİV KASRI / BEYKOZ

1907 yılında Mısır’ın son hidivi Abbas Hilmi Paşa tarafından yaptırıldı. İtalyan mimar Delfo Seminati tarafından tasarlanan yapı bin metrekarelik bir alana kuruldu. 1937 yılında satışa çıkarılan Hidiv Kasrı uzun süre kullanılmadı. 1984 yılında Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu adına Çelik Gülersoy tarafından restore ettirilen kasır, 1996 yılından beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesisi olarak hizmet veriyor.


BEYLERBEYİ SARAYI / ÜSKÜDAR

Sultan Abdülaziz tarafından, Bizans Dönemi’nde İstavroz Bahçeleri olarak anılan bir koruluğun içine yaptırıldı. 1861-1865 yıllarında Balyan Ailesi tarafından tasarlandı. Ahşap oymacılığı, altın nakış işçiliği gibi süslemeleriyle etkileyici bir yapıya sahip olan Beylerbeyi Sarayı, İstanbul’un en gösterişli yapılarındandır.


Editör: Ayşenur Yılmaz

23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

bottom of page