top of page

Bu haber bloğu
İstanbul Gelişim Üniversitesi
"Medya ve İletişim" öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ TİYATRODA

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Medya ve İletişim Bölümü aralarında akademik kadro ve öğrencilerin de bulunduğu geniş bir katılımla tiyatro oyununa gitti.

Ünlülerin Psikolojik Rahatsızlıkları

Vincent Van Gogh

Van Gogh şizofreni hastasıydı. Herkesin bildiği gibi Van Gogh kulağını kesip onu sevdiği kadına göndermiştir.


Vincent Van Gogh

Bu olaydan sonra kendi isteğiyle akıl hastanesinde yatmıştır.

Van Gogh tablolarında sarı rengine ağırlık veriyordu. Bunun temel nedeni ise epilepsi hastası olmasıydı. Tablo yapmaya gittiği bir gün karnına kurşun sıkarak intihar etti.

Şizofreni Nedir?

Beyindeki kimyasal maddelerin iletiminde bir bozukluk olması ve beyin yapısında bazı farklılıkların görülmesiyle ortaya çıkan bir beyin hastalığıdır. Beynin bazı bölümleri küçülür. Kişinin plan yapması, karar vermesi, sorunları çözmesi güçleşir.




Albert Einstein

Albert Einstein

Modern fiziğin babalarından Einstein, Otistik Spektrum Bozukluğu’na sahipti.


Otistik Spektrum Bozukluğu Nedir?

Bu bozukluk doğuştan gelmektedir. Sosyal ilişkilerde ve iletişim kurmada sıkıntılar yaşanır. İlgi duyulan şeyler sınırlıdır ve bunun yanında kişinin kendini yineleyen davranışlarda ve hareketlerde bulunduğu görülür.





Agatha Christie

Polisiye edebiyatın en önemli isimlerinden biri olan Agatha Christie’nin Histerik Füg hastalığı vardı. Christie ayrıca sara hastasıydı.


Agatha Christie

Histerik Füg Nedir?

Bu hastalık, kişinin kaçma zorunluluğu duyduğu, dayanılmaz bir durumla ilgilidir. Kişi kimliğini unutabilir, evden veya işten ayrılıp bilinçsizce dolaşma durumları olabilir.

Charlie Chaplin

Eski eşlerinin açıklamalarını inceleyen uzmanlar, çocukluğu sorunlu geçen Charlie Chaplin’de kişilik bozukluğu olduğunu söylüyorlar.


Kişilik Bozukluğu Nedir?

Kişilerin sosyal, aile ve iş yaşantısını etkileyen çeşitli tiplerdeki zihinsel hastalıkların genel adıdır. Çoğu zaman kişiler zihinsel bozuklukları olduğunun farkında bile olmazlar.


Marilyn Monroe

Marilyn’e “Paranoid Şizofreni Sınırında” teşhisi konulmuştur. Daha sonra da intihar ederek hayatına son vermiştir.


Paranoid Şizofreni nedir?

Toplumda yaygın olarak görülen şizofreni türüdür. Bu hastaların dengeli görünen kişiliklerinin altında yatan sorunlarının anlaşılması oldukça güçtür. Tüm sorunlarını içlerinde yaşarlar.


Editör: S. Cansu Dübüş

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page