top of page

Bu haber bloğu
İstanbul Gelişim Üniversitesi
"Medya ve İletişim" öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ TİYATRODA

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Medya ve İletişim Bölümü aralarında akademik kadro ve öğrencilerin de bulunduğu geniş bir katılımla tiyatro oyununa gitti.

TÜRKİYE’DE GEZİLİP GÖRÜLMESİ GEREKEN 10 YER

Şeker Kanyonu - Karabük

Karabük-Yenice yolu üzerinde bulunan Şeker Kanyonu, birçok doğa sporuna elverişli bir alandır. Kanyon yüksekliği 100 metreden başlayıp 250 metreye kadar yükselmektedir. Kanyoning yapmaya elverişli bu uzun alanda yer yer zorlu geçişler ve daralmalar olup, bazı yerlerde yüzmek zorunlu hale gelmektedir.

Masal Şehri - Mardin

Mardin tarih boyunca dikkatleri üzerine çekmiştir ve Milli Mücadele döneminde de ön planda olan şehirlerden biridir. Ekonomisi tarım, hayvancılık ve ticarete dayalıdır. Mardin aynı zamanda üzüm diyarı olarak da bilinir. Mardin’deki kültür zenginliği de dikkate değer seviyededir. Gerek tarih temalı gerek kültür temalı geziler için Mardin tek geçilecek bir seçenektir.

Çubuk Gölü - Bolu

Göynük'ün 11 km kuzeyinde 15 hektarlık bir alanı kaplayan göl, kayabaşı tepesinden inen heyelanın vadiyi tıkaması sonucu oluşmuştur.

Tamamen doğal bir göl olan Çubuk Gölü'nde 1 adet kafe&restoran ve çevresinde yürüyüş parkuru bulunmaktadır. Çubuk yaylasına trekking yapmak isteyenler için ideal bir göldür.


Salda Gölü -  Burdur

Salda Gölü, Burdur'un Yeşilova ilçesinde, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu karstik bir göldür. Göller Bölgesi içinde, dışa akışı olmayan kapalı havzalı yapıdadır.


Erfelek Tatlıca Şelaleleri - Sinop

Sinop'un Erfelek ilçesinde iki ormanın birleştiği derin vadi içerisinden akan, irili ufaklı 28 şelaleden oluşan Erfelek Tatlıca Şelaleleri.

Akdamar Adası - Van

Akdamar Adası, Türkiye'nin Van ve Bitlis illeri arasında bulunan Van Gölü'nün içinde yer alan ikinci büyük adadır. Van'ın Gevaş ilçesi sınırları içerisinde yer alan adada Ermeniler´den kalma bir kilise bulunur. Yüzölçümü 70.000 metrekare olan adanın toplam kıyı uzunluğu 3 kilometreyi bulmaktadır.


Kuyucak Köyü - Isparta

Torosların eteğinde, Isparta'nın yaklaşık 50 km uzağına kurulu ve yalnızca 250 kişinin yaşadığı bir köy. Bu köyün adı Kuyucak Köyü ve Türkiye'deki lavanta üretimininin %90'ı bu köyden sağlanıyor.


Kıyıköy Sahil Kasabası - Kırklareli

Kıyıköy, bir sahil kasabasıdır. Bu sahil kasabasında yerli halk geçimini genellikle balıkçılıktan sağlamaktadır. Kasaba, doğal güzellikleriyle ön plana çıkmıştır. Kasabanın tüm çevresi orman ve yeşilliklerle doludur. Aynı zamanda Pabuçdere ile Kazandere dereleri de Karadeniz’e bu kasaba üzerinden dökülmektedir. 

Kapadokya - Nevşehir

Kapadokya, 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan bölgedir.

Ayder Yaylası - Rize

Karadeniz’de Rize iline bağlı Çamlıhemşin ilçesinin 19 kilometre güneydoğusunda, deniz seviyesinden 1350 metre yükseklikte yer alan Ayder Yaylası ladin ve kayın ormanlarıyla kaplıdır. Türlü çiçeklerden elde edilen balı ve şifalı kaplıcasıyla sırtını Kaçkar Dağları’na dayamış, yamaçları çamla örtülü olan, cennet görünümünde, harika doğal güzellikleri olan bir yayladır.


Editör: Ayşenur Yılmaz

20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page