top of page

Bu haber bloğu
İstanbul Gelişim Üniversitesi
"Medya ve İletişim" öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ TİYATRODA

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Medya ve İletişim Bölümü aralarında akademik kadro ve öğrencilerin de bulunduğu geniş bir katılımla tiyatro oyununa gitti.

Osmanlı Şehri: Bursa

Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olan Bursa, mimarisiyle dikkat çeker. Tarihi yapıları ve doğal zenginlikleriyle akıllara kazınan bu şehrimiz; Osmanlı’dan kalan eserleri günümüze kadar taşımıştır. Hemen hemen her noktasında bulunan medrese, cami ve külliyeleri sayesinde size Osmanlı şehrinde olduğunuzu hissettirir. Yeşil Camii ve Yeşil Türbe, Osmanlı’nın yeniden doğuşunu simgeleyen önemli bir yapıt olmakla birlikte, ününü taş oymaları ve çini süslemelerinden almaktadır. Zengin hat sanatıyla, Türk tarihinin en büyük camilerinden olan Ulu Cami’yi duymayanınız yoktur. Kubbelerinin görkemi, sanatının güzelliğiyle nefes kesen Ulu Camii, Bursa’nın en önemli simgelerinden biridir. Birçok dönemden kalıntılar görebileceğiniz Bursa Arkeoloji Müzesi, 1902 yılında kurulmuştur. Ayrıca nesillerdir hikayeleri sürdürülen Karagöz ve Hacivat ile ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olabileceğiniz Karagöz Müzesi’nde; kukla ve gölge oyunlarının tarihsel sürecini görebilirsiniz.



Ülkemizde otomotiv sektörünün kalbi Bursa’da attığı için, Türkiye’nin ilk ve tek Anadolu Arabaları Müzesi burada yer alıyor. Tekerleklerin, motorlu ve motorsuz araçların tarihsel gelişimine Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi’nde şahit olabilirsiniz.

Uluabat Gölü’nün hemen kıyısında yer alan, Bursa’nın en samimi köyü Gölyazı, genellikle hafta sonu tatillerinde tercih edilir. Bu mekanların yanı sıra, ülkemizde kış tatili dediğimizde akla gelen ilk yerlerden biri Uludağ’dır. Kış aylarını festivalleriyle renklendiren Uludağ; kayak, dağ tırmanışları ve snow board seven turistlere ev sahipliği yapmaktadır.

Bunca eğlence ve aktiviteden sonra, tatmadan gitmemeniz gereken lezzetlerden bahsedelim: Bursa’nın en meşhur yemeği olan İskender Kebap, lezzetini Uludağ kekiği ile beslenen koçlara borçludur. Dana eti ve kuzu etini buluşturan İnegöl köfte, Tatar mutfağında yapılan cantık, yüzlerce yıldır tadını koruyan Kemalpaşa tatlısı, sadece Bursa’da yapılan Bağdat hurması tatlısı ayrı bir lezzet durağı sağlar bizlere. Böylesine zengin olan kültür, eğlence ve yemeklerin bir arada oluşu farklı deneyimleri ayağımıza getirir bu küçük şehirde.


Kaynak:

http://www.rotasensin.com/turkiye/bursada-mutlaka-yapmaniz-gereken-9-sey.html

Editör: Bahadır Akyüz

58 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page