top of page

Bu haber bloğu
İstanbul Gelişim Üniversitesi
"Medya ve İletişim" öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ TİYATRODA

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Medya ve İletişim Bölümü aralarında akademik kadro ve öğrencilerin de bulunduğu geniş bir katılımla tiyatro oyununa gitti.

KIRMIZI PERİLER DİYARI: ERZURUM

Palandöken, Oltu Taşı ve Cirit Sporuyla hatırlanan bir şehrimiz... Meşhur soğuğunun yanı sıra göz kamaştıran tarihiyle ve tüm güzellikleriyle Erzurum… Erzurum’da tarihi alanların ve ziyaret edilecek yerlerin birbirine yakınlığı ulaşım kolaylığı sağlıyor. Bu durum size şehri yürüyerek keşfetmek için de bolca vakit bırakıyor. Şimdi gelelim şehirdeki gezilecek yerleri tanımaya.

Erzurum’un Kapadokya’sı Narman Peri Bacaları: UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından 2012 yılında "Dünya Geçici Miras Listesi"ne alınan ve ‘’Kırmızı Periler Diyarı’’ olarak adlandırılan Narman Peri bacaları, görsel şölen sunuyor. Oluşumu ve yapısı Grand Kanyon (Amerika) ile benzerlik taşıyor. Yakutiye Medresesi: Selçuklu Dönemi geleneksel mimarisinin dışındaki motifler ve sembolik tasvirler ilginizi çekecek. 1994 yılından beri Türk İslam Eserleri ve Etnografya Müzesi olarak hizmet veren müze, şehrin en önemli tarihi eserleri arasında. Erzurum Ulu Cami: Selçuklu dönemi mimari özelliklerini taşıyan ve şehrin en büyük ibadet yeri olan Ulu Cami, 1179 yılında inşa edilmiş. Erzurum’un en büyük ve en eski camisi. Çifte Minareli Medrese: Diğer adıyla Hatuniye Medresesi, Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad'ın kızı Hüdavent Hatun tarafından yaptırılmış önemli bir eser. Üç Kümbetler: Anadolu Selçuklu Dönemi eserlerinden olan kümbetlerin en büyüğü Emir Saltuk'a ait. Diğer iki kümbetin kim tarafından yaptırıldığı ya da kime ait olduğu bilinmiyor. Çifte Minareli Medrese'nin hemen arkasında bulunan Üç Kümbetleri de mutlaka görmelisiniz. Atatürk Evi Müzesi: Atatürk’ün 1919 temmuzunda şehre geldiğinde kullandığı ve ikinci gelişinde Erzurumlulara hediye ettiği ev şu anda müze olarak hizmet veriyor. Müzede Atatürk’ün eşyalarını ve fotoğraflarını görebilirsiniz. Palandöken: Türkiye’de kış turizmi denildiğinde akla ilk gelen adreslerden olan Palandöken, 3.125 metre yüksekliğinde olup tektonik dağ grubuna girmektedir. Aynı zamanda en uzun kayak pistine sahip olma özelliğindedir. Erzurum’da yemeden dönmemeniz gereken iki şey ise: Cağ Kebabı ve herkes tarafından bilinen Kadayıf Dolması.


Editör: Sena Güventürk

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page