top of page

Bu haber bloğu
İstanbul Gelişim Üniversitesi
"Medya ve İletişim" öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ TİYATRODA

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Medya ve İletişim Bölümü aralarında akademik kadro ve öğrencilerin de bulunduğu geniş bir katılımla tiyatro oyununa gitti.

Huzur veren rota : BOLU

Gezilecek yerleri ve doğal güzellikleri sayesinde hayran olabileceğiniz bir şehir Bolu... Kayak merkezi, gölleri, yemyeşil doğasıyla mükemmel bir gezi rotası. Bolu’da sadece doğal güzellikler değil tarihi mekanlar da sizi bekliyor. Büyük kentlere yakınlığı ile seyahat-severlerin en çok tercih ettikleri şehirlerden biri. Öncelikle ne zaman giderseniz gidin, havanın diğer bölgelere göre daha soğuk olduğunu aklınızdan çıkartmayın. Bolu’da gezintiye çıkmak isteyenlerin ilk akla gelen varış noktaları olarak sıralayabileceğimiz yerler; mükemmel manzarası ile Abant Gölü, Yedigöller, görenleri büyüleyen Kartalkaya kış aylarında kayak meraklılarının uğrak noktası oluyor...


Abant, Bolu

Abant’ı yakından tanımak istiyorsanız, yürüyün. Ormandaki yürüyüş yollarını keşfederek güzel zamanlar geçirebilir, doğal hayatın bir parçası olma ayrıcalığını hissedebilirsiniz.  Yedigöller 1965 yılında ‘’Millî Park’’ olarak korunmaya alınmıştır. Millî park içindeki göller: Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl'dür. Toplam 236 adet bitki türünü bulunduran Millî Park, yurdumuzun en güzel karışık ormanıdır. Yolunuz düşerse 1380 metre yükseltideki Kapankaya Tepesi'nde seyir yerine çıkarak gölleri ve peyzaj güzelliklerini görebilmeniz mümkün olacaktır. Kış turizmi açısından önemli olan kayak merkezlerinden "Kartalkaya Kayak Merkezi", kış sporları denince akla ilk gelen ve görmeniz gereken yerlerden biridir. Kışın kar kalınlığı 2 metreyi geçmektedir. Çevresi çam ağaçlarıyla çevrili olup muhteşem doğaya ev sahipliği yapmaktadır. Hazır Bolu’ya gitmişken en meşhur lezzetlerinden olan ekmek atımı denilen gözleme, cevizli çörek, paşa pilavı, kedi batmazı, yoğurtlu bakla çorbası, mengen, kuzu güveç yemeden dönmeyin.


Editör: Sena Güventürk

13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page