top of page

Bu haber bloğu
İstanbul Gelişim Üniversitesi
"Medya ve İletişim" öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ TİYATRODA

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Medya ve İletişim Bölümü aralarında akademik kadro ve öğrencilerin de bulunduğu geniş bir katılımla tiyatro oyununa gitti.

GECE HAYATININ YAVRU VATANI

Savaşın izlerini her noktasında barındıran, hareketli gece hayatıyla nam salmış olan Kıbrıs'ı yakından tanıyalım. Doğu Akdeniz'in en büyük adasının bugünkü haline gelmesi; 1570’lere dayanan bir tarih öyküsüyle başlar. Yaşadığı tarihsel sürecin kalıntılarıyla dolup taşması, dünyadaki pek çok turiste ev sahipliği yapar.



Kıbrıs'ı tamamen görebilen fakat kendini herkesten saklayabilen Mavi Köşk, Osmanlı döneminden kalan Kumarcılar Hanı, Rumların kan donduran nefretini en gerçek haliyle görebileceğiniz Barbarlık Müzesi gezmeden dönmemeniz gereken yerler arasındadır.

Tüm bu kargaşaya rağmen oldukça renkli festivaller düzenlenir. Kıbrıs Rakı Festivali, Kıbrıs'taki eşsiz meyhane kültürünü gözler önüne sererek tüm dünyaya tanıtmayı amaçlar. Mehmetçik Üzüm Festivali de farklı ülkelerden geleneksel danslar, onlarca üzüm ürünleri ve konserlerle devam eden bir festivaldir. Sadece eğlence amaçlı olarak buna benzer birçok festival düzenlenir. Fakat sanattan da geri kalmayarak Kuzey Kıbrıs Uluslararası Bellpais Müzik Festivali ve Uluslararası Altın Salkım Belgesel Film Festivali'ne de ev sahipliği yapıyorlar.



Tek eğlencesi festivallerle sınırlı olmayan ada, güneşin batışıyla farklı bir dünyaya kapılarını açmaktadır. Gece hayatında birçok şeyin legalleştirildiği; özellikle casino ve gece kulüpleriyle meşhur olan Kıbrıs'a sadece kumar oynamak için giden turist sayısı oldukça fazladır.

Farklı kültürleri bir araya getirmesinin yanı sıra; belki adını bile duymadığımız yemekleriyle karşımıza çıkar. En ünlü yiyeceği hellim peyniridir. Hellim peynirinin en güzel kullanıldığı bir kek türü olan “hellimli”, özel çay saatleri ve kahvaltılarda tüketilir. Asıl adı Şef Ali Kebabı olan “Şeftali Kebabı”, uzun yıllar önce zenginlerden çalınan koyunlarla pişirdikleri için bu ismi alan “Hırsız Kebabı”, tavşan etiyle yapılan “Lagang”ı, Osmanlı’dan günümüze kalan “Piruhi” isimli mantı çeşidi sadece Kıbrıs’ta deneyebileceğiniz tatlardan bazılarıdır.

Anlatmaya sayfaların yetmeyeceği bu sevimli tarih kokan ada, Rum ve Türk milletinin buluştuğu önemli bir coğrafî kesimdir.

Editör: Bahadır Akyüz

108 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page