top of page

Bu haber bloğu
İstanbul Gelişim Üniversitesi
"Medya ve İletişim" öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ TİYATRODA

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Medya ve İletişim Bölümü aralarında akademik kadro ve öğrencilerin de bulunduğu geniş bir katılımla tiyatro oyununa gitti.

DÜNYA ŞEHRİ: ADANA

İklimi kadar sıcak insanları olan, ağzının tadını bilenlerin kendini cennette hissedeceği şehrimiz: Adana...

Bulunduğu coğrafyanın güzelliği, oradan geçen her medeniyete ev sahipliği yapmasına sebep olmuştur. Dolayısıyla Adana'yı gezerken farklı kültürlerin farklı mimarileri karşınıza çıkacaktır. Taş Köprü, Ramazanoğlu Türbesi, Büyük Saat Kulesi, Yılan Kale, Bebekli Kilise, Adana Bedesteni, Çoban Dede Türbesi bunlardan bazılarıdır. Eski yapılarının yanı sıra, yakın tarihte yapılmış olan Sabancı Merkez Camii, Osmanlı mimarisine sahiptir ve Ortadoğu'nun en büyük camileri arasındadır.

Adana'nın bu mimari güzellikleri ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından sayısız turiste kapılarını açar. Öte yandan şehrimizin, turistlerin ilgisini çeken bir diğer yanı ise coşkulu ve renkli geçen festivalleridir.

Bu festivallerin başında Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı gelir. Tüm Adana'yı saran portakal çiçeği kokusu baharın gelişini müjdelerken; insanlar cıvıl cıvıl kostümleriyle dans edip gösteriler yaparlar.

Her yıl zenginleşen, ülkemizin en önemli kültür sanat etkinliklerinden biri olan Altın Koza Film Festivali, 1969'dan beri Çukurova'da düzenlenir.

Ayrıca 1998 yılından itibaren Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali ile de yerli ve yabancı tiyatronun kalbi Adana'da atıyor.

Mimarisi ve festivallerinden ziyade, Adana'yı Adana yapan en önemli özelliği yemek kültürüdür. Yerinde yenmesi gereken bazı yemekler vardır. Adana kebap bunlardan biridir. Sadece tadı değil, kokusundan sunum şekline kadar size Adana'da olduğunuzu hissettirir. Adana'da yapılan kebabın en önemli farkı ise doğal ortamda yetişmiş koyun etinden yapılmasıdır.

Tüm bu güzellikleriyle ülkemizin en can alıcı şehirlerinden biridir Adana...



53 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page