top of page

Bu haber bloğu
İstanbul Gelişim Üniversitesi
"Medya ve İletişim" öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ TİYATRODA

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Medya ve İletişim Bölümü aralarında akademik kadro ve öğrencilerin de bulunduğu geniş bir katılımla tiyatro oyununa gitti.

AVOKADO HAKKINDA BİLİNMEYEN GERÇEKLER



Cilt ve saç sağlığını korumada yardımcıdır

Avokado içerdiği A, C ve E vitaminleri sayesinde deri sağlığımızı korumamıza yardımcı olur. Ayrıca maske olarak cilde ve saça uygulandığında parlaklık, esneklik ve yumuşaklık sağlayarak yıpranmalara-yaşlılığa engel olur.

Protein deposudur

Avokadonun içerdiği protein, sağlık uzmanları tarafından en değerli protein olarak görülür. Vücutta kullanım değeri neredeyse yumurta ile eş değerdir. Bu yüzden özellikle gelişme çağındaki çocukların avokado tüketmesi çok önemlidir.

Kolesterolü düzenler

Gün içerisinde tüketeceğiniz bir avokado kolesterol seviyenizi normal değerlerde tutmanıza yardımcı olabilir. İçerdiği yağ asitleri sayesinde kardiyovasküler hastalık riskini düşürür ve kalp hastalıklarına yakalanma riskinizi azaltır.

Kanserle savaşır

Avokado kanser ile savaşmada en önemli besinlerdendir. Özellikle ağız, prostat ve meme kanserine yakalanma oranını oldukça düşürdüğü düşünülmektedir.

Kan basıncını düzenler

İçeriğindeki bol potasyum sayesinde kan basıncını düzenlemeye yardımcıdır. Her gün yenilen bir adet avokado sizi tansiyon hastalıklarından korumaya yardımcı olacaktır.

Zayıflamaya yardımcıdır

Özellikle karın bölgesi yağlarının yakımına yardımcı olan avokadonun 100 gramı ortalama olarak 160 kaloridir. Aynı zamanda yemeklere avokado yağı eklenmesi metabolizma hızını arttırır.

Göz sağlığını korur

Avokadonun içeriğinde bulunan yüksek lif ve karotenoid lutein zamanla ortaya çıkabilecek göz hastalıklarına yakalanma riskinizi azaltır.

Ağız kokusunu giderir

Ağız içinde çoğalan kötü bakteriler zamanla ağız kokusuna yol açmaktadır. Avokado bu bakterileri temizleyerek ağız sağlığımızı korumamıza yardımcı olur.


Editör: Ilgın Atay

Kaynak: https://onedio.com

24 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page