top of page

Bu haber bloğu
İstanbul Gelişim Üniversitesi
"Medya ve İletişim" öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ TİYATRODA

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Medya ve İletişim Bölümü aralarında akademik kadro ve öğrencilerin de bulunduğu geniş bir katılımla tiyatro oyununa gitti.

AKDENİZ ÇEREZİ: TERMİYE

Akdeniz ülkelerinin ortak lezzetlerine ait, ıslak bir çerez olan termiye, ülkemizde özellikle Antalya yöresi için yerel bir yiyecektir. İşte tarihte acı bakla olarak tüketilen bu bakliyat hakkında bilinmesi gerekenler…


Termiye

Termiye Nedir?

Tirmis adı ile de bilinmekte olan bu bakliyat Latince adıyla "Lupinus Albus" baklagiller sınıfından otsu bir bitkidir. Bitkinin kullanılan kısmı yalnızca tohumlarıdır. Zengin bir protein kaynağı olan termiyenin taneleri mısır tanelerine benzemektedir.

Termiye Nerede Bulunur Ve Nasıl Tüketilir?

Termiye, tirmisçi denilen seyyar satıcılar tarafından sokaklarda satılır, evlerde yapılması da mümkündür. Kuru tirmis, aktarlardan veya internet üzerinden temin edilebiliyor.

Termiye, acı ve zehirli bileşenler taşıdığı için acılığı geçene kadar suyunun değiştirilmesi gerekir. Baklalar acılığını tamamen kaybettikten sonra tüketilebilir.

Güçlü Bir Antioksidandır

İçerdiği antioksidan sebebiyle alınan termiye, kanser, diyabet gibi çeşitli rahatsızlıkların oluşma riskini azaltıyor. Böbrek iltihabına iyi geliyor ve böbrekteki taş ve kumları söktürmeye yardımcı oluyor.

Kalp Sağlığı İçin Benzersiz Gıda

Termiyenin diyet lifleri son derece yüksektir. Lif, kötü kolesterol seviyelerini düşürmek için damarları temizler. Bu durumda, kalp krizi ve felç riskini azaltmak için etkili bir gıdadır.


Editör: Beyza Nur Özdelen

43 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page