top of page

Bu haber bloğu
İstanbul Gelişim Üniversitesi
"Medya ve İletişim" öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ TİYATRODA

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Medya ve İletişim Bölümü aralarında akademik kadro ve öğrencilerin de bulunduğu geniş bir katılımla tiyatro oyununa gitti.

Yeni BMW 7 Serisi


Lüksün zirvesi olarak tanımlanan sedan otomobilin yenilenen stili, teknolojisi ve gelişmiş bir hibrit modeli dâhil olmak üzere kapsamlı değişiklikleriyle dikkat çekiyor. Öncelikle tasarımsal olarak yapılan değişiklikleri inceleyelim. Şirketin imza tasarımı olan böbrek ızgara %40 oranında büyütülerek aracın motor kapağına ve ön tampona doğru taşmış gibi görünse de, araca daha sert ve ciddi bir bakış katmış durumda. Eskiye göre daha ince şekilde tasarlanmış ön farlar bu büyük ızgaranın biraz gölgesinde kalıyor gibi görünse de ön farlarda bulunan lazer teknolojisi ile farlar sanki “ben de varım” der gibi bakıyor.

Kasa ölçüleri olarak önceki modele göre 22 mm daha uzun olacak iki adet versiyonu bulunmakta, standart versiyon 5120 mm, L yani long versiyonu ise 5260 mm olarak sunuluyor. Arka tarafa bakıldığında göze çarpan ilk değişiklik, yeni merceklere kavuşan OLED arka ışıklar: önceki modelden daha keskin ve daha şık görünüyor. Geniş krom egzoz çıkışı da yenilenen arka tamponla birleşik durumda.

İç tasarıma baktığımızda konforu attırmak için yapılan çeşitli yenilikler görünmekte. Arka camların 5.1 mm daha kalınlaştırılmış ve yine arka çamurlukların ses yalıtımı için yeni bir malzeme ile kaplanmış olması, aracın içinde daha sessiz bir atmosfer olmasını sağlamış. BMW 7 serisi de rakipleri gibi lüks olmayı amaçlayan amiral gemisi tasarımlarından biri, bu aracı kullanan kişiye göre arka koltukta seyahat eden yolcunun konforu daha önemli. Arka tarafta karşımıza çıkan 10inç boyutundaki iki adet ekran, orta konsola yerleştirilmiş dijital klima ve koltuk ayarlama imkanı sunmakta.


Yeni 7 Serisinin Motor Özellikleri

Benzinli otomobiller için sunulan motor seçenekleri arasından ilki 4.4 litrelik, 523 beygir güç üretebilen V8 motoru. Bu motor, 750i xDrive ve 750Li xDrive modellerinde bulunuyor. M760Li xDrive ise BMW M 6.6 litre V12 motora sahip. Motor tam 577 beygir güç üretiyor. Bu sayede 2 tonluk 7 serisi otomobil 0’dan 100’e 4.1 saniyede çıkabiliyor. Aracın en yüksek hızı ise saatte 250 kilometre.

Dizel araçların her üçünde de aynı 3.0 litrelik altı silindirli motor kullanılmış olsa da hepsinin farklı ayarları ve farklı turboşarj konfigürasyonları var. Tek turboşarj üniteli motor 260 beygir güç üretiyor. Bu motor 730d xDrive ve 730LD xDrive’da yer alıyor. 740d xDrive ve 740 Ld xDrive’ın çift turboşarjlı motoru ise 316 beygir güç üretebiliyor.

Yeni 7 serisi dizellerin arasında en güçlü motorlar ise 750d xDrive ve 750Ld xDrive’ın 4 turboşarjlı motorları. Bu motorlar 393 beygir güç üretmeyi başarıyor.

Elektrik-benzin hibriti modeller arasında, arkadan itişli 745e ve 745Le ile dört çeker modeli 745Le xDrive yer alıyor. Bu araçlarda 3.0 litrelik, altı silindirli benzinli motor ile elektrikli motor bir arada çalışıyor. Sonuç itibarı ile aracın motor sistemi 388 beygirlik güç üretiyor.

Yeni 7 Serisi 2019 yılı nisan ayında Avrupa yollarında olacak, ülkemize ise ne zaman geleceği henüz belli değil…




Editör: Onur Kuş

26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page