top of page

Bu haber bloğu
İstanbul Gelişim Üniversitesi
"Medya ve İletişim" öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ TİYATRODA

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Medya ve İletişim Bölümü aralarında akademik kadro ve öğrencilerin de bulunduğu geniş bir katılımla tiyatro oyununa gitti.

Üniversite öğrencilerine müjde!

Üniversite öğrencilerine müjde! Günde 50 lira...

İŞKUR, aktif işgücü programları kapsamında işsizlere yönelik gerçekleştirdiği “toplum yararına program” uygulamasını üniversite öğrencileri arasında da yaygınlaştırıyor. İŞKUR’un yeni programı, öğrencilerin çalışma hayatıyla tanışmalarını ve çalışma disiplini kazanmalarını amaçlıyor. Buna göre; üniversite öğrencileri haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında kamu kurum veya kuruluşlarında üç ay süreyle çalışabilecekler. Fakat açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri programlara katılamayacak.

HANGİ ALANLARDA ÇALIŞACAKLAR?

Üniversiteli gençler doğanın korunması; kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması; kütüphanelerin bakımı ve düzeni; kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi gibi alanlarda çalışacaklar. HAFTADA ÜÇ GÜN

Toplum yararına programa katılan öğrenciler haftada üç gün, günde 8 saat çalışacaklar. Öğrencilere, çalıştıkları her gün için, bir günlük asgari ücret üzerinden ödeme yapılacak. 2018 yılında uygulanan asgari ücret üzerinden günlük ücret 53.43 lira olacak. Ocak ayından itibaren asgari ücrette yapılacak artışa paralel olarak bu tutar artacak. Tatil günleri ve herhangi bir sebeple katılım sağlamadıkları günler için ödeme yapılmayacak. Üniversite öğrencilerine yönelik toplum yararına programların ilki, gelecek yıl haziran ayında başlayacak.

HER KATILIMCI ÜÇ AYA KADAR YARARLANABİLECEK Katılımcılar, üniversitelilere yönelik toplum yararına programlardan en fazla üç ay yararlanabilecek. Normalde 9 aya kadar uygulanan toplum yararına programlara katılanlara 14 güne kadar ücretsiz izin hakkı veriliyor. Üniversite öğrencileri ise üç aylık çalışma döneminde 5 güne kadar ücretsiz izin yapabilecekler.


Editör: Aslıhan Bayram

Haber kaynağı: haberturk.com

Fotoğraf kaynağı: blog.zingat.com

17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Yorumlar


bottom of page