top of page

Bu haber bloğu
İstanbul Gelişim Üniversitesi
"Medya ve İletişim" öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ TİYATRODA

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Medya ve İletişim Bölümü aralarında akademik kadro ve öğrencilerin de bulunduğu geniş bir katılımla tiyatro oyununa gitti.

MALİYETSİZ SPOR: YÜRÜYÜŞ

Günümüzde spora başlamanın en kolay ve maliyetsiz yolu olarak tercih edilen aktivite, şüphesiz ki yürüyüş! Yürüyüşün bu denli yaygın oluşu, herkes tarafından yapılabilmesi ve maliyetsiz olmasından ileri gelmektedir. Spor denilince herkesin aklına pahalı spor salonları, lüks, yeni model cihazlar gelmektedir. Halbuki, sporun nerede-nasıl yapıldığı  önemli değildir; yürümek bile bir spordur.

Hareketsiz bir yaşam başta diyabet, kalp damar hastalıkları, kanser, yüksek kolesterol ve hipertansiyon olmak üzere birçok hastalığa yakalanma riskini artırır.

Günlük fiziksel aktivitelerin artırılması ise bu hastalıklara yakalanma riskini azaltarak kişinin genel sağlık durumunu korumasına yardımcı olur.



Şöyle düşünelim: temiz hava, kuş cıvıltılarının olduğu boş bir orman yolu, kulaklığınızda en sevdiğiniz şarkı, doğada koşu...Evet biliyorum heyecanlandınız, yanınızda evcil dostunuz, su mataranız, yorulunca dinlenebileceğiniz güzel kütükler...

 Bunun gibi daha onlarcası sizce de kulağa hoş gelmiyor mu? Spor, aynı zamanda eğlence de demektir. Diyelim bisikletiniz var, çıktınız öğlen yola. Hem etrafı keşfettiniz hem spor yaptınız ve en önemlisi eğlendiniz!

Kısacası, alışkanlık haline gelen spor, yaşamınızı olumlu yönde değiştirmenize olanak tanır.



Editör: Faruk Can Anık

   

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page