top of page

Bu haber bloğu
İstanbul Gelişim Üniversitesi
"Medya ve İletişim" öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ TİYATRODA

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Medya ve İletişim Bölümü aralarında akademik kadro ve öğrencilerin de bulunduğu geniş bir katılımla tiyatro oyununa gitti.

BURÇLARA FİLM ÖNERİLERİ




KOÇ

Exam

Stuart Hazeldine’nin yönetmenliğini yaptığı, Ader Beck, Gemma Chan, Chuk Iwuji gibi oyuncuların başrol paylaştığı “Exam” filmi, 8 yetenekli adayın güçlü ve gizemli bir şirkete girebilmek için geçmeleri gereken son aşamayı konu alan bir film. 8 adaydan, son aşamada tek bir soruyu cevaplamaları isteniyor ama önce soruyu bulmaları gerekmekte.

Bol rekabet ve gerilimin olduğu bu filmin, Koç burçlarının dikkatini çekeceğini düşünüyorum. Hop oturup hop kalkarak izleyecekleri bir film.

Diğer önerilerim ise: Cinderalla Man, Fight Club, Blade Runner, Return of Xande Cage.


BOĞA

Alpha

Albert Hughes’ın yönettiği, Kodi Smit Mcphee’nin başrol oynadığı “Alpha” 20 bin yıl önce Avrupa’da üst paleojik çağ döneminde, genç bir adamın kabilesi ile çıktığı avda yaralanması üzerine yaşadığı macerayı anlatan film, Boğa burçlarının kendisini başrol oyuncusunun yerine koyarak izleyecekleri bir filmdir. Dostluk, azim ve başarı denildiğinde akla gelen burçlardan biri olan Boğalar, başrol karakteri gibi vazgeçmek nedir bilmezler.

Diğer önerilerim ise: The Light Between Oceans, Beyond The Hills, Arrival, The Martian.


İKİZLER

Get Out

Jordan Peele’nin yönetmen ve senaristliğini yaptığı “Get Out” filminde, başrol oyuncusu Daniel Kaluuya yani Chris karakteri sıradan bir siyahî gençtir. Sevgilisi Rose, bir gün Chris’i ailesi ile tanışmaya çağırır. Chris, Rose’un ailesinin evinde siyahîlerin teker teker kaybolduğunu öğrenir.

İnsanlarla sosyal ilişkisi kuvvetli olan İkizler burcu, bu filmden sonra özellikle flörtlerine olan güvenlerini gözden geçirmeye başlayabilir.

Diğer önerilerim ise: Addicted To Love, How To Be A Single, Baby Driver, Inception.


YENGEÇ

The Fault In Our Stars

2014 yılının popüler filmlerinden biri olan “The Fault In Our Stars” (Aynı Yıldızın Altında) John Green’nin eseridir. Filmin yönetmenliğini Josh Boone üstlenmiştir. Başrolü Shailene Woodley ve Ansel Elgort’un paylaştığı filmde, 16 yaşındaki Hazel, 3 yıldır savaştığı troid kanserinin akciğerlerine sıçraması sebebiyle sürekli oksijen tüpü ile gezmektedir. Kanser destek grubunun bir terapi seansı esnasında Augustus isimli gençle tanışır.

Son derece duygusal aşk dolu bu film aynı zamanda cesurca sevginin bir örneği. Yengeçle durgunluğu saf aşkı severler. Favori filmlerinizden biri olabilir.

Diğer önerilerim ise; The Deep Blue Sea, Amelie, Frantz, E.T


ASLAN

King Arthur Legend Of The Sword

Arthur henüz çocukken babası öldürülür ve amcası Vortigern tahta geçer. Tahta geçme hakkı elinden alınan ve kim olduğu hakkında bilgisi olmayan Arthur ise şehrin arka sokaklarında, kendi çabaları ile yaşamaya çalışır. Ancak bir kez kılıcını taştan çektiğinde bütün hayatı altüst olur.

Yönetmenliğini Guy Richie’nin üstlendiği filmin başrolü Charlie Hunnam’dır. Zodyak’ın kralı Aslan’ın, Arthur’un macerasında kendini göreceğine eminim.

Diğer önerilerim; The Devil Wears Prada, Doctor Strange, Great Gatsby, La La Land.


BAŞAK

Apocolypto

Oscar ödüllü Mel Gibson imzalı “Apocolypto”, Maya uygarlığını konu alan filmdir. Filmde, barış halinde yaşayan kabile, tanrılarına kurban etmek üzere köle arayan savaşçılar tarafından saldırıya uğrar. Mükemmeliyetçi Başak burçlarının filmin senaryosunu ve çekimlerini beğeneceklerini düşünüyorum. Ayrıca ailesine düşkün olan Başak burçlarının, Jaguar Paw’ın ailesini kurtarmak için sergilediği çabayı, “ben olsam ben de aynısını yapardım” şeklinde destekleyecekler.

Diğer önerilerim; Atomic Blonde, Pride and Prejudice, Shutter Island, Predestination.


TERAZİ

Sherlock Holmes

Terazi denilince akla ilk gelen tabii ki cazibe ve denge. Uyumlu ve sevecen yapısının altındaki gizli güç sayesinde bulunduğu ortamı çok çabuk inceleyip hafızasında tutabilirler. Bu yüzden Guy Richie’nin yönettiği, başrollerinde Robert Downey Jr. ve Jade Law’ın oynadığı 2010 yapımı “Sherlock Holmes” filmi Terazi burcunun içindeki dedektifi dışarıya çıkarabilir.

Diğer önerilerim; 500 Days Of Summer, The Boy In The Striped Pajamas, 12 Angry Man, Perfume.


AKREP

A Beautiful Mind

Parçaları birleştirmekten hoşlanan Akrep burcuna önereceğim filmde, ünlü matematikçi John Hash’ın yaşamı anlatılmaktadır. Filmde parlak zekâlı, başarılı bir öğrenci burs kazanarak Princeton Üniversitesi’nde okumaya başlar ancak asosyal biridir. Başrolünü Russel Crowe’un oynadığı iki oscarlık filmin akrep burçlarının etkisini çekeceğini düşünüyorum.

Diğer Önerilerim; Friends with Benefits, Sweet November, El Cuerpo, Doubt.


YAY

The Hangover

Çılgınlar gibi eğlenip her yeri gezen Yay burcu için önereceğim film, “The Hangover” serisi. Yönetmenliğini Todd Philips’in yaptığı, Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis ve Justin Bartha’nın başrol paylaştığı komedi türü film, sıra dışı bir mizah anlayışına sahiptir. Hangover serisinin birinci filminde, arkadaşlarının düğününden iki gün önce bekarlığa veda partisi vermek için Las Vegas’a giden dört tuhaf arkadaşın, sarhoş oldukları parti gecesinin sabahında odalarında bir kaplan, tavuklar ve dolapta ağlayan altı aylık bir bebek ile uyanmaları üzerine gelişen olağanüstü maceralar aktarılmakta.

Diğer önerilerim ise; Life Of Pi, Enternal Sunshine Of The Spotless Mind, All is Lost.


OĞLAK

Kingsman

Güvenilirlik ve dürüstlük Oğlak burcunun en önemli özelliklerindendir. Oğlakların ciddilikleri, tutuculukları ve güçlü iradeleri ile tanımlanırlar. Arkadaşlarına sırdaş olurlar. Kingsman’ın oğlak burçlarının beğeneceği filmlerden biri olduğunu düşünüyorum. Colin Firth, Samuel L. Jackson, Tom Egerton gibi başarılı oyuncuların olduğu filmin yönetmenliğini Matthew Vaughn üstleniyor. Gary Eggsy Price, çok küçük yaşta babasını bir askeri görevde yitiriyor. Gizli görev neticesinde ailesine bir madalyon verilir ve aileye bir kereye mahsus olmak üzere yardım istemeleri için bir telefon numarası verilir. Eggsy bir gün tutuklanır ve kurtulmak için madalyayı kullanır ve olaylar gelişir.

Diğer önerilerim ise; The Wolf Of Wall Street, Cyrup, Silent Running, The Butterfly Effect


KOVA

The Motorcycle Diaries

Irk, cinsiyet ve sosyal duruma bakmaksızın, herkesin aynı olanaklara sahip olmasını isterler. Çoğu zaman yeni bir şeyler keşfetmek için uğraşta bulunurlar. Kova burçları sevecenlerdir.

Filmde, Küba devrimcisi Che Guevara 1950’lerde henüz 23 yaşındayken motosiklet seyahatine çıkar. Gael Garcia Bernal ve Rodrigo De La Serna’nın oynadığı tarih, dram türü film Kova burçlarının ilgisini çekebilir.

Diğer önerilerim ise; V For Vendetta, Star Trek First Contact, Interstellar, The Green Mile.


BALIK

Into The Wild

Genellikle hayal dünyasında yaşayan, Zodyak’ın romantik burcu Balık sabırlı, eli açık ve duyarlıdır.

Önemli bir üniversiteden dereceyle mezun olan Christopher aynı zamanda başarılı bir atlettir. Mezuniyet sonrası verilen bir davette ailesine istediği hayatın bu olmadığını, bir şeylerin eksik olduğunu söyler. Genç adam tüm mal varlığını hayır kurumuna bağışlayıp, uzun bir yolculuğa çıkar. Ünlü oyuncu Sean Penn’in yönetmenliğini yaptığı “Into The Wild”da Emille Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt, Jena Malone, Kristen Stewart gibi oyuncular rol almaktadır.

Diğer önerilerim ise; Hachiko, Silver Lining, Playbook, Titanic, Matrix


Editör: Ayşenur Köylü

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page